Kepenų paštetas

Ingridientai:
0,5kg veršio kepenų,
0,5kg veršienos,
400g šviežių lašinių arba riebios kiaulienos,
2 kiaušiniai,
100g pyrago,
3-4 svogūnai,
1 morka,
1 salieras,
1 poras,
muskato riešuto,
pipirų,
druskos.
Gaminimas
Lašiniai arba riebi kiauliena, veršiena supjaustoma nedideliais gabaliukais, sudedama į puodą kartu su supjaustyta morka, svogūnais, salieru, poru ir kiek pakepinama, paskui sudedamos sujaustytos kepenys, įpilama sultinio, patroškinama. Atvėsusi mėsa sumalama kartu su daržovėmis ir piene ar vandenyje mirkytu pyragu. Į gautą masę įmušami kiaušiniai, įberiama pipirų, tarkuoto muskato, pasūdoma, gerai išsukama ir sukrečiama į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais išbarstytą formą. Kepama orkaitėje, formą įstačius į skardą su vandeniu. Iškepęs paštetas atšaldomas ir išverčiamas į pusdubenį. Puošiama išsuktais riebalais, žalumynais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!