Kapučino tortas su riešutais

Ingridientai:
Tešlai:
3 kiaušiniai,
8 šaukštai miltų,
6-7 šaukšteliai cukraus,
8 šaukštai krakmolo,
kupinas šaukštelis kepimo miltelių.

Pertepimui:
1/2 l. riebios grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
100 g sukapotų riešutų,
20 g tirpios kapucino kavos,
4 šaukštai kakavos,
kavos pupelių ir plaktos grietinėlės.
Gaminimas
Trynius atskirti nuo baltymų ir sutrinti su cukrumi. Ant trynių dėti išplaktus baltymus pakaitomis su miltais,
sumaišytais su kepimo milteliais ir krakmolu, ir viską sumaišyti. Tešlą sukrėsti į riebalais išteptą formą.
Tešlos purumas ir kilimas priklauso nuo to, kaip ištrinti tryniai su cukrumi bei kaip išplakti baltymai. Kepti
iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Perpjauti iškeptą biskvitą į tris dalis. Grietinėlę suplakti su cukrumi ir kapucino kava. Trečdalį grietinėlės
palikti, o į kitą sudėti riešutus ir pertepti tortą. Viršų ir kraštus aptepti palikta grietinėle ir pabarstyti kakava.
Prieš patiekiant į stalą tortą papuošti plakta grietinėle ir kavos pupelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!