Kapotos avienos kebabas, pamarinuotas aluje, daržovių salotos ir jogurto padažas

Ingridientai:
500 g avienos kumpio arba maltos avienos
100 g tamsiojo „Švyturio“ BALTIJOS alaus
1 kiaušinis
druskos pagal skonį (KOTANYI)
juodųjų pipirų pagal skonį (KOTANYI)
mėtų pagal skonį
kalendros pagal skonį (šviežios arba maltos)

Daržovių salotoms:
30 g marinuotų agurkėlių
20 g saldžiosios paprikos (žalios)
30 g pomidorų
20 g konservuotų kukurūzų
10 g mėlynojo svogūno
5 g svogūnų lapų
15 g aliejaus
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį
Jogurto padažui:


50 g natūralaus jogurto
joduotos druskos pagal skonį
1-2 skiltelės česnako
2-3 g kapotos kalendros arba petražolės
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
pusė citrinos
Gaminimas

Avienos kumpį supjaustyti gabaliukais ir užpilti alumi, laikyti šaldytuve 3 val.
Į virtuvės smulkintuvą sudėti marinuotą mėsą, sukapoti smulkiais gabaliukais (masė turi būti lipni). Į  kapotą avieną sudėti kiaušinį, prieskonius, žoleles ir sumaišyti iki vientisos masės. Apkepti keptuvėje 2-3 min. iš abejų pusių ir baigti kepti orkaitėje 160-180 0C temperatūroje 8-12 min. (kol apkepo viršus apsitrauks auksine plutele).

Daržoves smulkiai supjaustyti kubeliais. Paruoštas daržoves sumaišyti su aliejumi, paskaninti druska ir pipirais.
 
Į jogurtą sudėti kopotą česnaką

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!