Kalėdiniai šokoladiniai sausainėliai

Ingridientai:
85 sausainėliai:

125 g kartaus šokolado;
5 baltymai;
250 g cukraus;
Druskos;
250 g maltų migdolų;
85 apvalūs (5 cm skersmens) popieriniai „paplotėliai“ kepimui (galima iškirpti tiesiog iš kepimo popieriaus).
Gaminimas
Šokoladą smulkiai sutrinti. Dubenėlyje iki standžių putų išplakti baltymus. Plakant po truputį suberti druską bei cukrų, įmaišyti sutrintą šokoladą ir maltus migdolus. Ant skardos išdėlioti popierinius „paplotėlius“. Dviem šaukšteliais ant jų sudėti paruoštą masę. Kepti iš anksto įkaitintoje iki 160°C temperatūros orkaitėje 30 min. Paskutines 10 min. orkaitės durelės turi būti šiek tiek praviros. Geriausia į tarpą įkišti medinio šaukšto kotą. Sausainius išimti iš orkaitės ir ataušinti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!