Kalėdiniai sausainiai „Eglutės“ (Jūratės)

Ingridientai:
300g miltų,
170g cukraus,
200g sviesto,
5 kiaušiniai,
vanil. cukraus,
1-1,5 stiklinė tirštos uogienės.

Glajui:
pieno, miltinio cukraus,
citrinos rūgštelės.
Gaminimas
Sviestą sukant įmušti po vieną kiaušinį, berti po šaukštą cukraus, po šaukštą miltų ir sukti, kol visi produktai bus sudėti. Baigiant sukti, suberti vanil. cukrų, likusius miltus. Tešla suminkoma ir paliekama pridengta šaltoje patalpoje, kad sustingtų. Iškočiojamas paplotis. Dantytu rateliu arba peiliu (imituojant eglės šakeles) išpjaunami skirtingo dydžio apskritimai. Sudedami ant miltais pabarstytos skardos ir kepami orkaitėje kol pagels. Iškepę atvėsinami ir formuojamos eglutės: dedami vienas ant kito vis mažesni, pertepant uogiene. Viršus eglučių apliejamas baltu glajumi arba apibarstomas miltiniu cukrumi.

Glajus: truputį pieno sumaišyti su tiek milt. cukraus, kad išeitų nei per skysta, nei per tiršta masė, lengva aplieti kepinius. Įdėti truputį citrinos rūgštelės, kad būtų jaučiamas saldžiarūgštis skonis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!