Kalėdiniai riešutėliai

Ingridientai:
1 valg. š. kepimo miltelių;
500 g miltų;
500 g cukraus;
2 kiaušiniai;
100 g sviesto;
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
Žiupsnelis malto cinamono;
Žiupsnelis maltų anyžių;
Žiupsnelis malto kardamono;
Žiupsnelis malto muskato riešuto;
50 g citrinų žievelių cukatų;
50 g apelsinų žievelių cukatų.
Gaminimas
Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, persijoti ant stalo arba lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį berti cukrų, prieskoniu, įmušti kiaušinius, ant kauburėlio kraštų išdėlioti gabalėliais supjaustytą sviestą ir užminkyti vientisą tešlą. Galiausiai įminkyti vaisių žievelių cukatas. Iš tešlos iškočioti 1 cm storio lakštą ir išspausti riešuto formos sausainius (2,5 cm skersmens). Juos dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir palaikyti per naktį, kad apdžiūtų. Paskui dėti į iki 150-170°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 15 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!