Kalėdiniai Elizos meduoliai

Ingridientai:
2 kiaušiniai;
90 g medaus;
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
Žiupsnelis malto muskato riešuto;
1 nubrauktas arb. š. cinamono miltelių;
Žiupsnelis druskos;
Trinta citrinos žievelė;
175 g maltų migdolų;
175 g maltų lazdyno riešutų;
1 arb. š. kepimo miltelių;
2 valg. š. miltų;
175 g smulkiais kubeliais supjaustytų citrinų žievelių cukatų;
85 g smulkiai supjaustytų apelsinų žievelių cukatų;
45 apvalūs didesni popieriniai „paplotėliai“ kepimui (galima iškirpti iš kepimo popieriaus);
Šokoladinio glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“).
Gaminimas
Kiaušinius iki purios masės išplakti su medumi. Įmaišyti prieskonius, migdolus, lazdyno riešutus, su kepimo milteliais sumaišytus miltus bei cukatas. Orkaitę įkaitinti iki 150-175°C temperatūros.

Popierinius „paplotėlius“ paskirstyti ant skardų. Tešlą tepti ant jų maždaug 1 cm storio sluoksniu (viduryje sluoksnis gali būti šiek tiek storesnis). Palikti ½ cm pločio popierinio „paplotėlio“ kraštus neapteptus. Meduolius dėti į iš anksto įkaitintą orkaitę ir kepti 25 min. Išėmus ataušinti. Aptepti išlydytu šokoladiniu glajumi ir palaukti, kol sustings.

Patarimas: jei meduolius laikysite gerai uždarytoje skardinėje dėžutėje, jie išliks švieži net keletą savaičių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!