JOGURTINIS TORTAS

Ingridientai:
2 kiaušiniai
150 g cukraus
50 g vanilinio cukraus
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukštai miltų
1 indelis (850ml) marinuotų persikų
8 šaukšteliai želatinos
1 kg naturalaus jogurto
1 citrinos sulčių
50 g migdolų plokštelių
20
Gaminimas
Baltymus išplakti su trupučiu cukraus ir sudėti puse vanilinio cukraus. Atskirai išplakti trynius ir pamažu išmaišyti su baltymais. Sudėti miltus, kepimo miltelius ir krakmolą, atsargiai išmaišyti. Tešlą sudėti į riebalais išteptą formą ir iškepti, kepti 15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Biskvitą atšaldyti.
Keliatą persikų puselių išimti ir palikti papuošimui, o likusius sutrinti, išplakti su sirupu, kuriame jie buvo. Ištirpinti 3 šaukšštelius žželatinos ir sumaiššyti su persiku mase, po to 15ęęęįįįįį min.ąąąąąąąąąąąąą pastatyti įš šaldytuvą. ŠčLikusią žžželatinąš išbrinkyššššššššššššššššššti. Jogurtą išmaišyti su citrinos sultimis, likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Išplakti 1/3 grietinėėlėės. Ištirpintą želatiną išmaišytiųųųųų su jogurtu, suėdėti plaktą grietėinėlę.ėėėėėėė Puse kremo sudėti ant biskvito ir 15 min. pastatyti į šaldytuvą. Po to sudėti persikų masę ir pastatyti į šaldytuvą 5 min. Išėmus sudėti likusią kremo dalį ir pastatyti į šaldytuvą nakčiai.
Pakepinti migdolų plokšteles. Smulkiai supjaustyti pistacijas. Išplakti likusią grietinėlę ir 2/3 ištepti torto viršų ir šonus, o likusių papuošti tortą. Šonus apklijuoti migdolų plokštelėmis, ant viršaus sudėti paliktus persikus ir apibarstyti susmulkintomis pistacijomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!