Jautienos filė su daržovėmis ir padažu

Ingridientai:
600 g. jautienos nugarinės,
200 g. šviežių arba šaldytų mėlynųjų slyvų,
jautienos prieskonių mišinio,
smulkintų rozmarinų,
vienos citrinos sulčių,
šaukštelis cukraus, druskos,
3 šaukštai aliejaus kepimui.
Gaminimas
Filė nuplauname ir nusausiname. Sumaišome druską, cukrų, jautienos prieskonius, rozmarinus ir citrinos sultis. Mišinį gerau įtriname į mėsą. Palaikome apie 10 minučių. Paruoštą mėsą dedame į "kepimo rankovę". Į ją įpilame aliejaus ir sudedame slyvas arba įpilame jų sulčių. Kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėje maždaug 50 minučių.

Iškepusią mėsą atvėsiname. Laikome šaldytuve 6 valandas. Paskui supjaustome griežinėliais. Tiekiame su virtomis daržovėmis: morkomis, žiediniais kopūstais, konservuotais žirneliais ar kt.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!