Jautiena su artišokais, alyvuogėmis ir raudonėliu

Ingridientai:
4 porcijoms:

2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
680 g jautienos filė;
1 sutraiškyta česnako skiltelė;
1 ryšulėlis susmulkintų česnako laiškų;
½ stiklinės baltojo vyno;
1 stiklinė jautienos sultinio;
1 valg. š. pomidorų padažo;
2 arb. š. susmulkinto raudonėlio;
Druska ir šviežiai sumalti pipirai;
2 artišoko pumpurai, supjaustyti į keturias dalis;
1/3 stiklinė alyvuogių be kauliukų.
Gaminimas
Nuskabykite nuo artišokų nereikalingus lapelius, pumpurus supjaustykite į keturias dalis ir pamerkite į vandenį su citrinos sultimis, kad neparuduotų.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Didelėje sunkioje karščiui atsparioje keptuvėje įkaitinkite 1 valg. š. aliejaus, sudėkite mėsą ir trumpai apkepinkite iš abiejų pusių, tuomet išimkite.

Supilkite ir įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite česnakus česnako laiškus ir pakepinkite 2-3 min. Supilkite vyną, pavirinkite 1 min., tuomet pilkite sultinį, pomidorų padažą, suberkite raudonėlį, druską, pipirus ir įkaitinkite iki virimo.

Sudėkite į keptuvą mėsą, artišokus, uždenkite ir kepkite orkaitėje 30-40 min. Likus 5 minutėms, suberkite alyvuoges. Supjaustytą griežinėliais mėsą patiekite su daržovėmis. Gausiai apipilkite padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!