Itališka duona su pomidorais ir baziliku

Ingridientai:
4-6 porcijoms:

1 maža tamsi itališka duonelė Ciabata arba prancūziškas batonas;
4 valg. š. alyvuogių aliejaus patepimui;
2 keptos ir sutrintos česnako skiltelės;
400 g kubeliais supjaustytų pomidorų;
1 nedidelis susmulkintas raudonasis svogūnas;
1 valg. š. susmulkinto baziliko;
1 valg. š. balzaminio acto;
Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai.
Gaminimas
Duonelę supjaustykite 2 cm storio riekelėmis. Jas apkepinkite iš abiejų pusių po 2-3 min. Apskrudintas riekeles patepkite aliejumi ir plonu sluoksneliu česnako tyrės. Dubenėlyje sumaišykite pomidorus, svogūnus, baziliką, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, balzaminį actą ir pagardinkite druska bei pipirais. Ant paskrudintos duonos uždėkite pomidorų ir prieskonių mišinio ir patiekite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!