Įdarytos bulvės (Pommes de terre farcies)

Ingridientai:
18 vidutinio dydžio bulvių,
350 g morkų,
1 saliero šakelė,
350 g špinatų,
kuokštelis svogūnų laiškų,
kuokštelis kervelių,
1 indelis grietinėlės,
30 g lašišos ikrų,
druskos,
pipirų.
Gaminimas
Bulves nuplaukite ir 10 minučių pavirkite greitpuodyje. Nuskuskite morkas, nulupkite saliero šaknį; supjaustykite gabaliukais, maždaug 10 minučių pavirkite garuose. Špinatus nuplaukite, nupjaukite lapus; 2 minutes pavirkite sūdytame vandenyje; išgriebkite, nuvarvinkite. Morkas, salierus, špinatus sugrūskite atskiruose dubenėliuose.

Pasūdykite, įberkite pipirų. Bulves nusausinkite, nupjaukite viršų, išskobkite duobutes. 6 bulves įdarykite morkų koše, papuoškite nesupjaustyta morka ir kervelių šakelėmis. Kitas 6 bulves įdarykite salierų koše, likusias 6 įdarykite špinatų koše. Papuoškite šaukštu grietinėlės, lašišos ikrais, svogūnų laiškais.

Pastaba. Kad patiekalas būtų maistingesnis, į bulves galima įmušti kiaušinį ir pakepinti ant grilio.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!