Grilyje keptas meksikietiškas kepsnys

Ingridientai:
2 skiltelės česnako,
5 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos,
4 kiaulienos šonkauliai,
4 bulvės, 4 kukurūzų burbuolės,
4 šaukštai sviesto, 4 pomidorai,
2 kuokšteliai petražolių arba koriandro,
250 g varškės su žalumynais,
50 g šviežiai maltos raudonosios paprikos,
anyžiaus, baziliko, druskos.
Gaminimas
Nulupti ir sutrinti česnaką. Iš česnako, augalinio aliejaus, prieskonių pagaminti marinatą. Kiaulienos šonkaulius nuplauti, pradžiovinti. Po to įtrinti marinatu ir apie 3 valandas palikti, kad marinatas įsigertų. Nuskusti bulves ir kepti apie 20 minučių, kol pusiau iškeps. Nuo kukurūzų burbuolių nuimti lapus ir pluoštus, aptepti ištirpintu sviestu ir kepti ant grotelių 20 minučių, pavartyti. Prieš patiekiant į stalą, pabarstyti druska. Nuplauti pomidorus, išimti minkštąjį viduriuką, supjaustyti ir apibarstyti smulkiai pjaustytomis petražolėmis arba koriandru. Pomidorus ir bulves sudėti į foliją ir suvynioti. Kepti grilyje kartu su kiaulės šonkauliukais apie 10 minučių. Atlenkus foliją, bulves supjaustyti ir jų viršų papuošti varške su žalumynais ir baziliko lapeliais. Prie šio kepsnio labai tinka daržovių sriuba.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!