GRAIKIŠKAS BAKLAŽANŲ APKEPAS (MUSAKA)

Ingridientai:
2 svogūnai, 500g baklažanų
5 pomidorai, 2 česnako skiltelės
1 šaukštas sviesto, 400g faršo
1 stiklinė sauso balto vyno
2 šaukštai kapotų petražolių
2 šaukštai alyvų aliejaus
50g sviesto, 4 šaukštai miltų
3/4 l šilto pieno
50g tarkuoto fermentinio
Gaminimas
Svogūnai nulupami ir susmulkinami. 4 pomidorai apiplikomi, nulupami ir supjaustomi gabaliukais, o penktasis - plonais griežinėliais. Česnakai nulupami ir susmulkinami. Baklažanai nuplaunami ir supjaustomi griežinėliais. Ištirpintame svieste pakepinami svogūnai, paskui sudedama mėsa ir apkepinama. Tada supilamas vynas, sudedami pomidorų gabaliukai (griežinėliai nededami), petražolės, česnakai, suberiama druska, pipirai, trinti ččiobreliai ir rozmarinai. Uždengiama dangččiu ir 40 minčučių verdama. Baklažžanų griežžiįįnėliačči apkepinami aliejuje. Orkaitūū9; įkaitinama ižžžžžžžžki 200C. Išš sviesto, miltųų ir pieno parušššošiamas padažas, pasūdomas, įdedama prieskoniųų ir 10 minuč&#ųųų371;ių verdama. Baklažanai ir paruošta mėėsa susluoksėėniuojama kepimo formoje ir užpilama baltuoju padažu; viršus apdedamas baklažanų ir pomidorų griežinėliais, užpilama padažo ir apibarstoma tarkuotu sūriu. Musaka skrudinama orkaitėje apie 30 minučių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!