Dvisluoksnis obuolių pyragas


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:

Šviesi tešla:

Miltai                            150 g
Kiaušiniai                      1 vnt
Cukrus                          50 g
Sviestas                        50 g
Varškė                          150 g
Kiaušiniai                       2 vnt
Grietinė                         50 g
Kepimo milteliai              šaukštelis
Vanilinis cukrus              šaukštelis

Kakavinė tešla:

Miltai                                   120 g
Kiaušiniai                             1 vnt
Sviestas                               100 g
Cukrus                                 100 g
Kakava                                 70-80 g
Kepimo milteliai                     šaukštelis
Vanilis cukrus                       šaukštelis
Obuoliai (smulkiai pjaustyti)  dubenėlis

Gaminimas:

Abiejų tešlų ruošimas iš dalies toks pat: ištrinti su cukrumi ir vanil. cukrumi sviestą, įmušti po vieną kiaušinį ir tešlas gerai išplakti. Į šviesią tešlą įdėti grietinės, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Šia tešla iškloti kepimo formos dugną. Į kakavinę tešlą įberti kakavos ir gerai išmaišyti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišius tešlą iki vienalytės masės, suberti pjaustytus obuolius. Tamsią kakavinę tešlą sukrėsti ant šviesios. Pyragą dėti į įkaitusią orkaitę ir kepti apie 45 min, 180 laipsnių temperatūroje.

Tinka vartoti su:

Kava, arbata

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!