Didkepsniai su grybų tyre

Ingridientai:
4 jautienos gabalėliai didkepsniams (apie 600g.),
300 g. kreivabūdžių,
3 šaukštai grietinėlės,
šaukštas Vusterio padažo,
šaukštas citrinų sulčių,
5 nedideli svogūnai,
šaukštas sviesto,
šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės,
šaukštelis šviežiai naltų baltųjų pipirų,
3 šaukštai aliejaus,
druskos.
Gaminimas
Grybus nuplauname, nuvalome, supjaustome juostelėmis, apkepame šaukšte įkaitinto aliejaus. Po to pridengiame ir susidariusiose sultyse troškiname 15 minučių. Du svogūnus nulupame, smulkiai supjaustome, sumaišome su grybais ir padarome iš jų tyrę. Likusį aliejų įkaitiname keptuvėje ir, nustatę stiprią kaitrą, iškepame mėsą, kiekvieną pusę apkepdami po 2-3 minutes. Iškepusią mėsą išimame iš keptuvės, apibarstome druska, pipirais, suvyniojame į foliją ir palaikome 15 minučių.

Grybų tyrę vėl sudedame į keptuvę. Įdedame šaukštą sviesto, supilame grietinėlę ir troškiname 5 minutes. Pasūdome, pagardiname pipirais, Vusterio padažu, citrinų sultimis ir tarkuota žievele. Likusius svogūnus nulupame, supjaustome plonais žiedais ir sudedame į tyrę. Sudedame didkepsnius į grybų tyrę, supilame atsiradusias sultis ir viską trumpai pakaitiname.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!