Daržovių sriuba su jautiena

Ingridientai:
100 g burokėlių,
60 g šviežių kopūstų,
50 g morkų,
gabalėlis poro,
šaukštas pomidorų padažo,
šlakelis 3 procentų vyno acto,
žiupsnelis druskos,
keli šaukštai grietinės,
pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
keli šaukštai smulkintų šviežių petražolių.

Kukulaičiams:
60 g maltos jautienos,
10 g virtų ryžių,
gabalėlis poro,
0,5 kiaušinio,
2 šaukštai pomidorų sulčių,
2 šaukštai smulkintų petražolių,
pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas
Maltą mėsą sumaišykite su virtais ryžiais ir smulkintais porais, įmuškite kiaušinį, supilkite pomidorų sultis, suberkite petražoles, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Iš gautos masės suformuokite graikinių riešutų dydžio kukulaičius. Puode užvirkite litrą vandens. Sudėkite kukulaičius ir virkite 20 minučių. Suberkite kubeliais pjaustytus burokėlius, smulkintus kopūstus bei porą, tarkuotas morkas ir virkite apie 10 minučių. Sukrėskite pomidorų padažą, supilkite actą, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, smulkintomis petražolėmis ir pakaitinkite, kol užvirs. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, paskaninkite šaukštu grietinės. Tiekite su orkaitėje keptų neluptų bulvių puselėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!