Daržovių ir jogurto apkepas

Ingridientai:
100 g varškės,
200 g miltų,
100 g smulkių rudųjų lęšių,
kiaušinio trynys,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai pieno,
3 šaukštai aliejaus,
stiklinė daržovių nuoviro,
6 morkos,
stiklinė natūralaus jogurto,
pusė šaukštelio maltų kmynų,
pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas
Suminkykite tešlą iš varškės, miltų, 4 kiaušinių, trynio, pieno, aliejaus bei žiupsnelio druskos. Ją iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos. Tešlos lakštą įtieskite į sviestu išteptą apvalų kepimo indą. Į užvirintą daržovių nuovirą suberkite perrinktus nuplautus lęšius ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių. Perkoškite per sietelį. Morkas nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir 5 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje. Taip pat perkoškite per sietelį. Į kepimo indą ant tešlos pakraščių eilėmis sudėkite morkas, viduryje -lęšius. Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Kepkite 200°C karštumo orkaitėje apie 20-30 minučių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!