Daržovienė su mėsa

Ingridientai:
300g. jautienos, 400g. kopūstų,
100g. virtų burokėlių,
nedidelis svogūnas, 100g. porų,
1,5l. vandens, 50g. rūkytos šoninės,
šaukštas riebalų,
šaukštas pomidorų pastos,
2 šaukštai citrinų sulčių arba acto,
4 šaukštai grietinės, laurų lapelis,
5 pipirų žirneliai,
druskos, cukraus.
Gaminimas
Mėsą sudedame į verdantį vandenį. Svogūną nulupame, perpjauname per pusę ir pjūvio vieta dedame į keptuvę su įkaitintais riebalais. Apkeptą svogūną įdedame į puodą su mėsa. Sudedame pipirus, laurų lapelį, pasūdome ir pridengę verdame valandą.

Šoninę supjaustome nedideliais kubeliais. Burokėlį sutarkuojame, susmulkiname kopūstą ir porą. Šoninę sudedame į riebalus, kuriuose kepė svogūnas. Paspirginame. Tada sudedame burokėlius, kopūstus, porus ir pakepiname. Mėsą išgriebiame ir supjaustome kubeliais.

Daržoves sumaišome su pomidorų pasta, mėsos gabalėliais, sudedame į puodą, pasūdome. Kaitindami pamažu supilame sultinį, citrinų sultis, pasūdome ir kiek pasaldiname. Užverdame. Tiekiame su grietine.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!