Cukinijų ir morkų uogienė

Ingridientai:
1 kg cukinijų,
0,5 kg morkų,
0,6 kg cukraus,
pagal skonį citrinų rūgšties,
2 pakeliai vanilinio cukraus.
Gaminimas
Cukiniją nulupti, išimti sėklas su jas gaubiančiu minkštimu ir supjaustyti 1,5-2 cm kubeliais. Paruoštas cukinijas užpilti cukrumi, parūgštinti citrinų rūgštimi ir palaikyti, kol išsiskirs sultys. Tuomet užvirti, ir, sumažinus ugnį, virti 2-3 min. Morkas sutarkuoti rupia trintuve, sudėti į puodą, įpilti stiklinę iš cukinijų išsiskyrusių sulčių ir virti, kol suminkštės. Tuomet paruoštas daržoves sumaišyti ir palikti kelioms valandoms vėsioje vietoje. Po to uogienę virti apie 15-20 min., kol išgaruos beveik visas skystis. Karštą uogienę sumaišyti su vaniliniu cukrumi, sukrėsti įį paruoštus stiklainius ir sandariai užždaryti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!