Citrinų pyragas

Ingridientai:
Tešlai:

250 g sviesto arba margarino;
250 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
5 kiaušiniai;
Tarkuota citrinos žievelė;
500 g miltų;
2 arb. š. kepimo miltelių;
Riebalų formai patepti.

Užpilui:

75 ml citrinų sulčių;
50 g cukraus pudros;
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 175-200°C temperatūros. Minkštą sviestą arba margariną išsukti su cukrumi ir druska, po vieną įmušant kiaušinius, po truputį suberiant tarkuotą citrinos žievelę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po šaukštą suberti į tešlą. Tešlą dėti į riebalais išteptą keturkampę formą (apie 30 cm skersmens) ir kepti 60-70 min.

Pyragą šiek tiek ataušinti neišėmus iš formos ir subadyti medine lazdele. Citrinų sultis sumaišyti su cukraus pudra ir užpilti ant pyrago, kad susigertų. Kai pyragas visiškai atauš, supjaustyti ir patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

S 2012-02-07 13:17:23
Bandziau kepti si pyraga, tai miltu reiketu deti beveik per pus maziau.