Burokėlių apkepas

Ingridientai:
3 virti burokėliai,
2 svogūnai,
0,5 l raugintų kopūstų,
1 stiklinė virtų pupelių,
200-300 g virtos mėsos,
2 stiklinės grietinės,
1 stiklinė krienų,
50 g sviesto,
druskos, pipirų,
aliejaus.

Gaminimas
Keptuvėje su sviestu pakepiname krienus, įdedame truputį druskos, pipirų, po to sudedame grietinę ir pakaitiname 5 min. Susmulkiname svogūnus ir virtą mėsą, burokėlius sutarkuojame. Kopūstus truputį patroškiname. Keptuvėje su aliejumi apkepame svogūnus, po to sudedame burokėlius. Kai burokėliai apkepa, įdedame troškintus kopūstus, susmulkintą mėsą, virtas pupeles ir pakepame. Užpilame paruoštu krienų padažu, išmaišome, sudedame į kepimo indą ir kepame orkaitėje 30 min. Jeigu krienai be rūgšties, tada gaminant padažąą reikia įįpilti 2-3 ššaukšštus obuolių acto arba kitokios rūūšgšties.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!