Bulvių ir mėsos faršo apkepas

Ingridientai:
5—6 bulvės,
0,5 kg mėsos faršo,
2 riekutės pyrago,
kiaušinis, svogūnas,
šaukštelis riebalų,
maltų pipirų,
4 džiovinti grybai,
0,5 stiklinės grietinės,
šaukštas tarkuoto „Šėtos" sūrio, šaukštas pyrago džiūvėsėlių,
druskos.
Gaminimas
Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 5 min. verdamos. Mėsos faršas paruošiamas kaip maltiniams (sudedamas išmirkytas pyragas, pakepintas svogūnas, pipirai, druska, kiaušinis). Grybai išmirkomi ir išverdami nedideliame vandens kiekyje. Išimti supjaustomi juostelėmis. Sumaišoma grietinė, paruošti grybai, ataušintas grybų nuoviras ir tarkuotas sūris. Į paruoštą indą dedama pusė apvirtų bulvių, ant jų — paruoštas faršas, ant viršaus uždedamos likusios bulvės, užpilama paruoštu padažu ir kepama orkaitėje 40—45 min.
Valgoma su raugintais kopūstais arba agurkais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!