Bulviniai kukuliai su mėsos padažu (Jelenos)

Ingridientai:
8-10 bulvių,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos,
50 g varškės,
1-2 šaukštai krakmolo.

Padažui:
400 g maltos mėsos (veršienos ar kitos mėgstamos),
2 galvutės svogūno,
keli giežinėliai raudonos ir geltonos paprikos,
pipirų, druskos,
maltos mėsos prieskonių,
200 g grietinės,
žalumynų.
Gaminimas
Bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkiai, gerai nusunkite skystį (per marlę). Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, sudėkite varškę, druską, krakmolą ir labai gerai išmaišykite. Iš masės formuokite nedidelius kukulius ir virkite apie 20 min. Padažui maltą mėsą apkepkite su susmulkintais svogūnais, pabarstykite prieskoniais ir nuolat maišant kepkite apie 10-15 min. Baigiant kepti sudėkite kubeliais supjaustytą papriką, smulkintus žalumynus ir grietinę. Dar pakaitinkite kelias minutes. Išvirtus ir nuvarvintus kukulius apipilkite paruoštu padažu.

Patarimas: kukulius galima ruošti ir su daržovių bei grybų padažais. Skanaus!!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!