Braškių pyragas

Ingridientai:
Tešlai:

300 g miltų;
100 g cukraus;
200 g sviesto;
2 tryniai;
Žiupsnelis druskos;
2 valg. š. romo, grietinės arba vyno.

Įdarui:

750 g braškių;
125 g cukraus;
4 baltymai.
Gaminimas
Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Įmaišyti cukrų. Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir paskirstyti tarp miltų. Sviestą kapoti peiliu. Įdėti 2 trynius, įberti druskos, supilti romą, grietinę arba vyną. Viską atsargiai išmaišyti šakute. Šaltomis rankomis greitai suminkyti vientisą tešlą. 60 min. palaikyti šaldytuve, geriausia įvyniotą į aliuminio foliją. Tešlą įspausti į pyrago formą, suformuoti aukštesnius kraštus ir dėti į iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti apie 30 min. Ataušinti neišėmus iš kepimo formos.

Ant viršaus sudėti pusę nuplautų ir nusausintų braškių. Didesnes uogas padalyti pusiau. Užberti 3 šaukštus cukraus. Šaltus baltymus su trupučiu cukraus išplakti iki standžių putų. Suberti likusį cukrų ir plakti, kol masė pasidarys puri ir vientisa. Supilti ant pyrago ir ant viršaus išdėlioti likusias braškes. Dar apie 10 min. kepti šiek tiek aukštesnėje temperatūroje. Patiekti galima kartu su plakta grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!