Bohemiškas kalėdinis pyragas

Ingridientai:
1 kg miltų (550 rūšies);
200 g cukraus;
Didelis žiupsnis druskos;
84 g mielių;
350 ml pieno;
225 g sviesto;
2 kiaušiniai;
125 g tamsių razinų;
100 g kapotų migdolų;
75 g šviesių razinų;
50 g kapotų pistacijų riešutų;
100 g mažais kubeliais supjaustytų citrinų žievelių cukatų;
1 nubrauktas arb. š. maltų anyžių;
1 nubrauktas arb. š. malto muskato riešuto;
1 nubrauktas arb. š. cinamono;
Trinta citrinos žievelė;
50 g lydyto sviesto pyragui aptepti;
4 valg. š. cukraus pudros pabarstyti.
Gaminimas
Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska. Mieles sutrupinti į nedidelį kiekį drungno pieno ir gerai išmaišyti. Likusiame piene ištirpinti sviestą ir šiek tiek atvėsinti. Ištirpintas mieles įmaišyti į pieno ir sviesto mišinį, įmušti kiaušinius ir įmaišyti į miltų mišinį. Tešlą minkyti, kol pasidarys vientisa. Vieną po kito įminkyti razinas, riešutus, cukatas, prieskonius bei trintą citrinos žievelę.

Tešlą uždengti audeklu ir 45 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų dvigubai. Paskui tešlą išminkyti ir padalyti į 9 lygias dalis. Iš jų ant miltais pabarstytos lentos suformuoti vienodus pailgus ritinius. Iš 4 ritinių supinti pynę ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tuomet supinti pynę iš kitų 3 ritinių. Ją dėti ant pirmosios pynės viršaus. Galiausiai pynę supinti iš likusių 2 ritinių ir dėti ant vėl ant viršaus. Kad pynės kepdamos nenuslystų viena nuo kitos, iš šonų jas paremti mediniais pagaliukais.

Pynę palaikyti 30 min., kad pakiltų, ir aptepti lydytu sviestu. Tada dėti į iš anksto iki 180-200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie 70 min. Kad pyrago viršus nepasidarytų pernelyg rudas, jį pridengti aliuminio folija arba pergamentiniu popieriumi. Iškepusį pyragą ataušinti ant grotelių ir pabarstyti cukraus pudra.

Pastaba: toks pyragas bus labai skanus, jei prieš kepant bus pabarstytas stambiais cukraus kristalais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!