Avokadų ir pomidorų paštetas

Ingridientai:
2 avokadai;
1 citrina;
15 g šviežių bazilikų;
4-5 pomidorai;
20 g želatinos;
250 g grietinėlės;
Truputis druskos ir pipirų;
Alyvuogių aliejaus;
Acto;
1 skiltelė česnako.
Gaminimas
Avokadus perpjauname per pusę, išimame kaulus, nulupame, apšlakstome citrinų sultimis ir suplakame plaktuvu. 1 arba 2 nedidelius pomidorus nuplikiname verdančiu vandeniu, nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Želatiną išbrinkiname vandenyje, o grietinėlę išplakame iki standumo. Avokadų tyrę ir grietinėlę sumaišome, įdedame supjaustytus pomidorus ir įberiame pusę kapotų bazilikų. Į šią masę supilame ištirpintą želatiną, išmaišome ir sudedame į aliejumi pateptą formelę. Laikome šaldytuve apie 6 val.

Likusius pomidorus supjaustome ir užpilame padažu, pagamintu iš aliejaus, acto, susmulkintų bazilikų ir česnakų. Sustingusį paštetą supjaustome riekelėmis ir patiekiame su pomidorų garnyru.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!