Aviena provonsališkai

Ingridientai:
1,2 kg avienos,
šaukštas sviesto,
125 g lašinių,
2 stiklinės mėsos sultinio,
1 svogūnas,
2 morkos,
petražolių,
juodųjų pipirų,
gvazdikėliai,
1-2 lauro lapeliai,
2 šaukšteliai pomidorų padažo.

Įdarui:
100 g kiaulienos,
2 šaukštai smulkintų petražolių,
kavos puodelis konjako,
druskos,
juodųjų pipirų.
Gaminimas
Avieną išmušti kapokle. Paruošti įdarą: kiaulieną sumalti mėsamale, suberti susmulkintas petražoles, įpilti konjaką, druską ir pipirus. Gautą masę gerai išmaišyti, uždėti ant išskleistos mėsos, suvynioti ir keliose vietose perrišti siūlu.

Puode smarkiai įkaitinti aliejų ir sudėti kubeliais supjaustytus lašinius bei sutarkuotus svogūnus, kepinti kol paskrus. Tuomet į puodą įdėti vyniotinį ir iš visų pusių jį apkepinti. Įberti griežinėliais supjaustytas morkas, susmulkintas petražoles, juoduosius pipirus, keletą gvazdikėlių, lauro lapelį. Supilti sultiniu atskiestą pomidorų padažą.

Vyniotinį, retkarčiais pavartant, virti ant silpnos ugnies. Kai mėsa suminkštės, išimti, nuimti siūlus ir supjaustyti griežinėliais. Užpilti karštu padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!