Aukštaitiškas medaus tortas

Ingridientai:
5 kiaušiniai,
5 šaukštai medaus,
125 g cukraus,
600 g miltų,
1 šaukštelis sodos,
1 šaukštas prieskonių mišinio kaip meduoliams

Kremui:
3/4l. geros grietinės,
1 citrinos žievelė,
300g miltinio cukraus.

Sulaistymui:
1 stiklinė stiprios pasaldintos ir 1 citrinos sultimis bei romu paskanintos arbatos.
Gaminimas
Į dubenį įmušami kiaušiniai, suberiamas cukrus, supilamas medus ir plakama, įstačius indą į karštą vandenį, kol masė sutirštės ir pasidarys puri. Tada suberiami miltai, parūgštintame vandenyje ištirpyta soda, prieskoniai ir užminkoma tešla. Ji padalijama į 4 lygias dalis. Iš kiekvienos iškočiojama po paplotį. Tortas kepamas keturkampis arba pailgas (pagal skardą). Papločiai 3—5 min kepami karštai, paskui dar 5 min. vėsiau. Iškepti ir atšaldyti papločiai sulaistomi.

Gerai atšaldyta grietinė (ne mažesnio kaip 30% riebumo) išplakama su cukrumi, kol pasidaro puri. Neturint tokios grietinės, prieš plakant įpilama 1 kupinas šaukštas želatinos, ištirpytos 1/4 stiklinės vandens. Kremu pertepami papločiai ir šaltai paslegiama. Po 8—10 val. tuo pačiu kremu aptepami nulyginti papločių šonai ir viršus. Puošiama riešutais, uogienėmis, cukrinukais ir kt.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!