Apkeptos midijos

Ingridientai:
1 kg midijų,
0,5 stiklinės baltojo sauso vyno,
0,5 stiklinės vandens,
2 čiobrelių šakelės,
4 česnakų skiltelės,
3 svogūnai,
75 g kumpio arba šoninės,
100 g įvairių žalumynų (krapų, petražolių, svogūnų laiškų irpan.),
125 g sviesto,
3 šaukštai džiūvėsėlių,
100 g sutarkuoto fermentinio sūrio.
Gaminimas
Midijas nuplauname po tekančio vandens srove ir pašaliname jų plaukelius. Vyną ir vandenį supilame į didelį puodą, įdedame čiobrelius ir užverdame. Tuomet sudedame midijas ir verdame 10 min. uždengę dangčiu, retkarčiais puodą pakratydami. Česnakus nulupame ir išspaudžiame spaustuvu. Svogūnus smulkiai sukapojame. Kumpį supjaustome nedideliais gabalėliais, o žalumynus labai smulkiai sukapojame. Sviestąą išsukame iki purumo. ĮĮ jįį poęę truputįįį3;į sudedame ččesnakus, svogūūnus, kumpį ir žžalumynus. Džžiūūvėsėliuūūūūs sumaiššome su tarkuotu sūriu. žžNuo midijųų nupilame sultinį ir iššmeštame tas midijas, kurios neatsidarėė, bei viršuųtinę kriauklelių dalį. Kriauklelę su mėėsa pripildome žaėėėliojo sviesto, pabarstome džiūvėsėliais su sūriu ir kepame 220 C temperatūros orkaitėje ant rupia druska pabarstytos skardos apie 10 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

DARIUS 2009-03-08 16:41:19
puikios midijos ,bet kumpio maziau turi but ,kad nepermustu skonio