Angliškas obuolių pyragas

Ingridientai:

360 gramų miltų,
1/2 šaukštelio druskos,
150 gramų sviesto,
500 gramų obuolių,
425 gramų konjake mirkytų džiovintų vaisių ir cukatų,
1 citrinos nutarkuota geltonoji žievelė,
1 kiaušinis, 1 šaukštas cukraus,
plaktos grietinėlės

Gaminimas

Miltus suberkite ant lentos ir viduje padarykite duobutę. Įpilkite 7 šaukštus šalto vandens ir suberkite druską. Sumaišę su dalimi miltų, sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą. Užžerkite likusiais miltais ir užminkykite tešlą. Palikite 10 minučių tešlą pastovėti.

Tešlą padalykite į dvi dalis. Pirmąją tešlos dalį iškočiokite ir ja išklokite 28 centimetrų skersmens žemos tortinės dugną ir sieneles.

Obuolius nulupkite, supjaustykite į keturias dalis, išimkite sėklides ir supjaustykite skiltelėmis. Citrinos žievelę sumaišę su džiovintais vaisiais ir cukatais, juos sukrėskite ant tešlos. Likusią tešlą iškočiokite ir supjastykite į 12 juostų. Pyragą papuoškite perpintomis juostomis, jų galus suspausdami su pyrago sienelėmis. Juostas ir pyrago kraštą patepkite plaktu kiaušiniu. Pabarstę cukrumi, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros ir kepkite 35 minutes. Į stalą dar šiltą pyragą patiekite su plakta grietinėle.

Daugiau apie obuolių pyragą

» Obuolių pyragas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

stasele 2009-10-31 18:35:07
tikrai labai skanus pyragas, ypatingas-toks kaip tortas. Labai aciu uz si recepta:)