Abrikosų pyragas (Redos)

Ingridientai:
2 skardinės {900g} konservuotų abrikosų,
300g minkšto sviesto arba margarino,
150g miltinio cukraus,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai citrinų sulčių,
300g aukščiausios rūšies miltų.
Gaminimas
1. Nupilti abrikosų sunką ir vaisius gerai nuvarvinti, sviestą arba margariną sudėti į dubenį, suberti cukrų, įmušti kiaušinius, supilti citrinų sultis ir miltus.

2. Išmaišyti plaktuvu, paskui padidinti jo apsukas ir maišyti dar 3-4 minutes iki vientisos masės.

3. Skardą ištepti riebalais, pabarstyti miltais ir sukrėsti tešlą, ją išlyginti mentele ir dailiai sudėti abrikosus perpjauta pusele žemyn, pašauti į karštą orkaitę.

4. Iškepusį dar karštą pabarstyti miltiniu cukrumi,tik tada, kai kepinys visai atauš, galima supjaustyti gabaliukais. Kepti 175C karščio orkaitėje. Viena porcija 427 kcal.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Loreta 2012-09-16 14:56:50
Labai riebus, tikrai nereikia tiek sviesto. Permirkes riebalais gavosi...