Trapios tešlos pyragas su varške

Ingridientai:
150 g. miltų,
75 g. sviesto,
1 šaukštas aliejaus,
1/3 stiklinės vandens,
druskos.

Varškės masei:
200g. varškės arba varškės sūrio,
75 g. grietinės, 2 kiaušiniai,
2 šaukštai krakmolo,
100 g. pieno, 40 g. cukraus,
50 g. razinų,
nutarkuotos citrinų arba apelsinų žievelės.
Gaminimas
Ant lentos sikapojame sviestą, suberiame miltus, druską, supilame aliejų ir lengvai pirštų galais minkome. Po to įpilame vandens ir gerai užminkome tešlą, suvoliojame į rutulį ir 1 valandą palaikome šaldytuve.

Kepimo formą ištepame sviestu. Formos dugną ir sieneles išklojame 2 mm storio tešlos sluoksniu. Formą uždengiame kepimo popieriumi ir 5-10 min. kepame karštoje orkaitėje. Varškę pertriname arba sumalame, įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, suberiame cukrų ir viską labai gerai išsukame. Suberiame nuplautas, nusausintas razinas. Krakmolą ištirpiname šaltame piene, supilame į varškės masę ir išmaišome. Kepimo formą išimame iš orkaitės, nuimame kepimo popierių, sudedame varškės masę ir kepame 30 min. karštoje orkaitėje. Galime tiekti karštą ir šaltą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!