21 rezultatų ieškant "zievelemis"
Mango ir pomidorų salotos Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 6 pomidorai 2 mangai 1 citrina ar žalioji citrina 0,5 arbatinio šaukštelio druskos 1 arbatinis šaukštelis maltų rožinių pipirų 4 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus šviežias bazilikas Gaminimas: Pomidorus nuplaukite ir supjaust..
Recepto vertinimas:
Apelsininis kremas Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 400g grietinėlės 3 apelsinai 3 kiaušiniai 4 šaukštai cukraus pudros 15g želatinos 1 šaukštelis vanilininio cukraus papuošimui mėtos lapelių Gaminimas: Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su dviem šaukštais cukraus pudros i..
Recepto vertinimas:
Pieniška ryžių košė Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 220 g ryžių, 500 g vandens, 330 g pieno, 30 g cukraus, druskos. Gaminimas: Į verdantį pasūdytą vandenį pilkite cukrų, ryžius ir maišant pavirkite 20 minučių. Tada supilkite pieną, išmaišykite ir statykite puodą į orkaitę 30..
Recepto vertinimas:
Ryžių - grietinės padažas Sudėtingumas: 1 Ingridientai: Gaminimas: Birių ryžių košę permalti mėsmale ir sumaišyti su grietine. Tinka prie mėsos, varškės patiekalų, saldžių vaisių bei uogų. Paduodant padažą prie mėsos patiekalų, jį galima aromatizuoti maltais priesko..
Recepto vertinimas:
Anūkų tortukas Sudėtingumas: 2 Ingridientai: Sausainiams: 1.2 kiaušiniai, miltų, 2.1 pakelis vanilinio cukraus, 3.200 g sviesto. Drebučiams: 4.10 obuolių, 5.100 g riešutų, 6.0,5 l saldžios grietinėlės, 7.1 šaukštas želatinos, 8.1 pakelis vanilinio cukraus Gaminimas: Sausainiams nu..
Recepto vertinimas:
Virta šerno galva Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.Šerno galva 2.2 stiklinės acto 3.5 lauro lapai 4.1 šaukštas pipirų 5.5 svogūnai 6.1 česnakas 7.Keli šaukštai majonezo 8.1 citrina Gaminimas: Išvalytą šerno galvą kelioms valandoms pamerkti šaltame vandyne, o paskui apiplikyti karšt..
Recepto vertinimas:
Vištienos ketvirtėliai Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.4 vištienos ketvirtadalių, 2.3 apelsinų, pikantiško paprikos padažo, druskos,3. 4 šaukštų aliejaus, 4.4 šaukštų bruknių uogienės, 5.2 šaukštų raudonojo pusiau saldaus vyno Gaminimas: Nuplautus vištienos ketvirtadalius ište..
Recepto vertinimas:
Žuvis su citrina Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.1 kg šaldytos žuvies, aliejaus kepti, miltų, 2.10 česnako laiškų, keletas citrinos skiltelių garnyrui, puodelis sultinio, druskos, pipirų, vienos citrinos sultys, 3.2 kiaušinio baltymai. Padažui: 4.1 citrinos sultis, 5.4 česnako la..
Recepto vertinimas:
Uogų ar vaisių padažas Sudėtingumas: 2 Ingridientai: Pagrindinio rudojo padažo, 2 šaukštai obuolių, serbentų, bruknių arba slyvų košės, cukraus. Gaminimas: Į pagrindinį rudąjį padažą baigiant virti sudedama uogų ar vaisių košė. Jei košė su kauliukais ar žievelėmis,..
Recepto vertinimas:
Angliškas tortas Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: Tešlai: po 150 g miltų ir margarino arba sviesto, po 1/2 šaukštelio druskos ir tarkuotų citrinų žievelių, šaukštas cukraus pudros, žiupsnelis vanilinio cukraus. Kremui: 125 g varškės, 4 šaukštai tiršt..
Recepto vertinimas:
Apelsininiai vyniotinukaiIngridientai:4 kiaušiniai, 40 g maltų apelsinų žievelių, 50 g apelsinų cukatų, 150 g persikų uogienės, 2 šaukštai grūstų migdolų, 70 g miltų, šaukštai cukraus.Gaminimas 1. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame su 3 šaukštais šalto van..
Recepto vertinimas:
Citrusinių vaisių suflė su likeriu
Citrusinių vaisių suflė su likeriuIngridientai:2 kiaušinių tryniai, 3 kiaušinių baltymai, šaukštas vanilinio cukraus, 40g citrusinių vaisių cukatų, 20ml apelsinų likerio, pusės apelsino arba citrinos žievelė, 50g cukraus, 125ml pieno, šaukštas miltų, 20g sviesto, miltinio cukraus...
Recepto vertinimas:
Žaliųjų šparaginių pupelių ir abrikosų salotos
Žaliųjų šparaginių pupelių ir abrikosų salotosIngridientai:500 g žaliųjų šparaginių pupelių, 75 g džiovintų abrikosų, 1 šaukštas tarkuotų apelsinų žievelių, druskos, 200 g konservuotų saldžiųjų kukurūzų, 3 graikiniai riešutai. Padažui: 1 šaukštas apelsinų sulči..
Recepto vertinimas:
Silkė grietinės padažeIngridientai:2 silkės, 1 obuolys, 2/3 stiklinės grietinės, petražolių šakelių, kiaušinio ar obuolio puošti.Gaminimas Silkės išmirkomos, išvalomos, išplaunamos, nulupamos, išimami kaulai ir palaikomos 2—3 val. marinate. Išimtos iš marinato supjaustom..
Recepto vertinimas:
Burokėlių kisieliusIngridientai:1 stiklinė burokėlių sulčių, 3 stiklinės vandens, 100g cukraus, 2 šaukštai krakmolo, 1 citrina arba citrinos rūgšties.Gaminimas Iš nevirtų smulkiai sutarkuotų burokėlių išspaudžiamos sultys. Vanduo užvirinamas su citrinos žievelėmis ir cukrum..
Recepto vertinimas:
Šviežių vaisių kompotasIngridientai:4 gerai prinokę vasarinių veislių obuoliai, 2 kriaušės, 1l vandens, 100 g cukraus, vanilinio cukraus, cinamono ir pora gvazdikėlių.Gaminimas Obuoliai ir kriaušės nulupami ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustomi skiltelėmis, dubenėlyje užberi..
Recepto vertinimas:
Kepti obuoliai su cukrumiIngridientai:8 obuoliai, 100 g cukraus.Gaminimas Nuplauti ir nulupti obuoliai, išėmus sėklalizdžius, sudedami į emaliuotą keptuvę, užpilami trupučiu vandens ir kepami karštoje orkaitėje dažnai pabarstant cukrumi, kol šis truputį paraus ir obuoliai suminkštės..
Recepto vertinimas:
Duonos apkepas su obuoliaisIngridientai:1,5 stiklinės senos sutrupintos juodos duonos, 50 g sviesto, 25 g cukraus, 3 obuoliai, 1/4 stiklinės vandens, 50 g cukraus, cinamono, citrinos žievelių.Gaminimas Duonos trupinukai pakepinami keptuvėje su sviestu ir cukrumi. Obuoliai nulupami ir, i�..
Recepto vertinimas:
Tortas su Bezė apvalkaluIngridientai:4 kiaušiniai, 250 g cukraus, 60 g miltu, 70 g krakmolo, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 1 citrinos žievelė, 6 šaukšteliai želatinos, 250 g tepamo varškės sūrelio, 250 g jogurto, 1 citrinos sultys, 3 šaukštai degtinės, 350 g grietinėlės, ..
Recepto vertinimas:
Bandelės su citrinų žievelėmis
Bandelės su citrinų žievelėmisIngridientai:2 citrinos, 50 g sviesto, stiklinė pieno, 40 g mielių, 0,5 šaukštelio druskos, stiklinė cukraus, 4 stiklinės kvietinių miltų, šaukštas cukraus pudros.Gaminimas Citrinas nuplikyti, nusausinti ir specialiu įrankiu nuskusti žieveles. Jas suber..
Recepto vertinimas:
APELSINAI KARAMELINIAME PADAŽE
APELSINAI KARAMELINIAME PADAŽEIngridientai:6 dideli apelsinai be kauliukų,100 g (1/2 stiklinės) granuliuoto cukraus.GaminimasDaržovėms lupti skirtu peiliuku plonai nupjauname apelsino žievelę ir supjaustome ją plonomis juostelėmis. Nuo kiekvieno apelsino ..
Recepto vertinimas: