Bandelės su citrinų žievelėmis

Ingridientai:
2 citrinos,
50 g sviesto,
stiklinė pieno,
40 g mielių,
0,5 šaukštelio druskos,
stiklinė cukraus,
4 stiklinės kvietinių miltų,
šaukštas cukraus pudros.
Gaminimas
Citrinas nuplikyti, nusausinti ir specialiu įrankiu nuskusti žieveles. Jas suberti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šiek tiek padžiovinti orkaitėje.

Ištirpintą ir ataušintą sviestą supilti į pieną. Į dubenėlį sutrupinti mieles, ant jų supilti pieną su sviestu. Suberti druską, cukrų ir citrinų žieveles. Maišyti, kol mielės ištirps. Po truputį įmaišyti miltus. Tešlą uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltai 30 min. pakilti.

Imti po gabaliuką tešlos, formuoti rutuliukus ir į apskritą kepimo indą dėti vieną prie kito paliekant mažus tarpus. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min., kol bandelės gražiai parus. Iškeptas gausiai pabarstyti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!