Žaliųjų šparaginių pupelių ir abrikosų salotos

Ingridientai:
500 g žaliųjų šparaginių pupelių,
75 g džiovintų abrikosų,
1 šaukštas tarkuotų apelsinų žievelių,
druskos,
200 g konservuotų saldžiųjų kukurūzų,
3 graikiniai riešutai.

Padažui: 1 šaukštas apelsinų sulčių,
1 šaukštas alyvų aliejaus,
1 arbatinis šaukštelis medaus,
šviežiai maltų pipirų,
keletas lašų citrinų sulčių.

Gaminimas
Abrikosus užpilame šaltu vandeniu ir palaikome 3 val. Išmirkytus abrikosus kartu su vandeniu supilame į puodą, užviriname, uždengiame ir paverdame 5-10 min., kol suminkštėja. Nuvarviname, kiekvieną abrikosą supjaustome šiaudeliais, sudedame į salotinę ir sumaišome su tarkuotomis apelsinų žievelėmis. Puode užviriname vandenį, pasūdome ir sudedame šparagines pupeles. Paverdame 5 min., kol pupelės suminkštėja, bet neištyžta. Nuvarviname, perplauname šaltu vandeniu, dar kartą gerai nuvarviname ir supjaustome. Dedame į salotinę ant abrikosų kartu su nuvarvintais kukurūzais. Sumaišome. Padažui dubenyje suplakame apelsinų sultis, alyvų aliejų, medų, maltus pipirus ir druską. Padažą užpilame ant salotų. Apibarstome prieskoniais ir užpilame keletą lašų citrinų sulčių. Uždengiame plėvele ir palaikome šaldytuve apie 30 min. Dar kartą atsargiai išmaišome, apdėliojame graikinių riešutų puselėmis ir tiekiame.

Pastabos:
tiekiame su šaltos mėsos patiekalais: kiauliena, antiena arba su karšta vištiena.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!