Burokėlių kisielius

Ingridientai:
1 stiklinė burokėlių sulčių,
3 stiklinės vandens,
100g cukraus,
2 šaukštai krakmolo,
1 citrina arba citrinos rūgšties.
Gaminimas
Iš nevirtų smulkiai sutarkuotų burokėlių išspaudžiamos sultys. Vanduo užvirinamas su citrinos žievelėmis ir cukrumi, į jį supilamas burokėlių sultyse išleistas krakmolas ir užvirinama. Paskui supilamos citrinos sultys ir, jei dar reikia, įberiama truputis citrinos rūgšties. Patiekiant kisielius išpilstomas į stiklinius dubenėlius, į kiekvieną įdedama po ploną citrinos griežinėlį. Jei verdamas tirštas kisielius (1l. vandens 4 šaukštai krakmolo), jis patiekiamas su saldintu pienu ar grietinėle.

Pastabos:
Panašiai verdamas morkų kisielius. Prie jo labiau tinka rūgštesnių uogų sunkos.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!