Citrusinių vaisių suflė su likeriu

Ingridientai:
2 kiaušinių tryniai,
3 kiaušinių baltymai,
šaukštas vanilinio cukraus,
40g citrusinių vaisių cukatų,
20ml apelsinų likerio,
pusės apelsino arba citrinos žievelė,
50g cukraus,
125ml pieno,
šaukštas miltų,
20g sviesto,
miltinio cukraus.
Gaminimas
1. Cukatas supjaustome kubeliais ir 15 minučių mirkome likeryje.
2. Žieveles ir 25g cukraus suberiame į pieną ir pašildome.
3. Miltus pakepiname svieste. Maišydami supilame pieną su žievelėmis. Užverdame, įmaišome vieną kiaušinio baltymą. Ataušiname.
4. Sudedame cukatas, įmaišome trynius, suberiame vanilinį cukrų.
5. Likusius baltymus išplakame su 25g cukraus ir pamažu įmaišome į masę.
6. Keturias suflė formeles patepame sviestu ir pabarstome miltiniu cukrumi. Sudedame į jas paruoštą masę.
7. Formeles dedame į garų vonelę ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 20 minučių.
8. Prieš tiekdami apibarstome miltiniu cukrumi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!