25 rezultatų ieškant "kauliukus"

Vaisių salotos su mango padažu

1. Mango vaisius nulupame, išimame kauliukus. Vieną vaisių smulkiai supjaustome ir sutriname. Išspaustas apelsinų sultis supilame į mango tyrę, suberiame cukrų ir plakame, kol masė tampa vienalytė. Padažą perkošiame ir dedame į šaldytuvą. 2. Išgremžiame nektarino, persikų ir slyv..

Recepto vertinimas: 5

Slyvų saldainiai

Slyvas išmirkykite, išimkite kauliukus ir sumalkite. Iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą. Į sirupą dalimis dėkite slyvas, išspaustas citrinos sultis ir dar šiek tiek pavirkite. Ant vaflio lakšto paskleiskite dalį masės, uždėkite kitą lakštą. Taip kartokite, kol viską sudėsite..

Recepto vertinimas: 0

Vaisinis plokštainis

Viską, išskyrus vaisius, gerai išsukite dubenyje. Iš slyvų išimkite kauliukus, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu ir visus smulkiai supjaustykite. Tada apibarstykite cinamonu ir, sudėję į tešlą, sumaišykite, kad vienodai pasiskirstytų. Tešlą sudėkite į pergamentu išklotą ir ..

Recepto vertinimas: 0

Vaisių tortas

Sviestą ištrinkite iki baltumo. Dabar į jį dėkite vieną kiaušinio trynį, berkite šaukštelį cukraus, šaukštą miltų ir gerai ištrinkite vėl, kol neliks cukraus kruopelių. Šį procesą kartokite dėdami tik po viena kiaušinio trynį. Galiausiai dėkite tarkuotą citrinos žievelę,..

Recepto vertinimas: 0

Viščiukų kepsneliai

Viščiukus nuvalyti, išdarinėti, išplauti ir nusausinti. Tada perpjauti į 4 dalis, išimti kaulus. Sparnelių ir šlaunelių kauliukus palikti. Mažus viščiukus pjauti į dvi dalis. Viščiukų kepenėles, skilvelius, inkstelius ir širdeles apvirti, sukapoti ir paspirginti svieste. Pridėti..

Recepto vertinimas: 0

Salotos vaikų šventėms

1. Nuplaukite visus vaisius ir nusausinkite. 2. Kriauses ir obuolius perpjaukite i keturias dalis, ispjaukite seklalizdzius. Vaisiu zieveles lupti nereikia. 3. Kriauses ir obuolius supjaustykite plonais griezineliais, apslakstykite citrinos sultimis (kad nepajuoduotu). 4. Pasiruoskite stikline salo..

Recepto vertinimas: 4

Slyvų uogienė

Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir ant slyvų puselių užberkite cukrų. Laikykite, kol išsiskirs sultys. Tada užvirinkite ir palikite 12 val. Po to slyvas vėl virkite apie 20 min. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite. ..

Recepto vertinimas: 0

Vyšnių uogienė

Paruoškite uogas - nuplaukite, nuimkite kotelius. Uogas nusausinkite ir išimkite kauliukus. Ant paruoštų vyšnių užpilkite karštą sirupą ir vandens, cukraus, apelsino žievelės ir palikite nakčiai kambario temperatūroje. Kitą dieną nupiltą sirupą užvirinkite ir jau kiek pravėsusį..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos salotos su vynuogėmis

Nuluptus obuolius ir salierą supjaustykite kubeliais. Nuo vistos slaunelės nulupkite odą ir isimkite kaulus, mėsą susmulkinkite. Vynuoges perpjaukite per pusę ir isimkite kauliukus. Medų istirpinkite ir supil..

Recepto vertinimas: 2

Tortas su vynuogėmis

Margariną ant medinės lentelės sukapokite su miltais bei cukraus pudra. Sudėkite grietinę, greitai suminkykite tešlą ir porai valandų padėkite į šaldytuvą. Atšaldytą tešlą rankomis tolygiai paskirstykite pailgoje kepimo popieriumi išklotoje kepimo skardoje. Kepkite 15-20 minu..

Recepto vertinimas: 0

Biskvitiniai lietiniai

Abrikosus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir supjaustykite griežinėliais. Užpylusi romu, pusvalandį palaikykite. Trynius plakite su medumi ir žiupsneliu druskos, kol masė sutirštės. Suberkite persijotus miltus, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Suberkite kepi..

Recepto vertinimas: 0

Pyragaičiai su varške ir slyvomis

Iš miltų, sviesto, druskos ir vandens užminkyti tešlą. Iš jos suformuoti rutulį, patepti aliejumi, dubenyje uždengti rankšluosčiu ir palikti valandai. Slyvas nuplauti, perpjauti per pusę, išimti kauliukus ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Varškę ištrinti su cukrumi, kiaušini..

Recepto vertinimas: 0

Desertas "Gaivioji pagunda"

Išpjauname ananaso šerdį, o vaisių supjaustome maždaug 1 cm storio griežinėliais, nupjauname žieveles. Ananasų žiedus sudedame į indą vieną šalia kito, apšlakstome likeriu, apibarstome 25 g cukraus. Laikome vėsiai 30 minučių. Iš vyšnių išimame kauliukus ir surišame į marlę..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su vyšniomis

Iš miltų, vieno kiaušinio trynio, tarkuoto sviesto ir 100 g miltinio cukraus užminkome tešlą. Suvyniojame į plėvelę ir laikome šaltai 30 minučių. Tešlą įdedame į riebalais pateptą skardą taip, kad krašteliai išsikištų aukštai virš skardos. Keliose vietose subadome tešlą ..

Recepto vertinimas: 5

Vyšnios su ledais

Šviežias vyšnias nuplauname, nusausiname, išimame kauliukus. Sudedame uogas į nedidelį puodą, įberiame cukraus, cinamopnų ir, nustatę mažą kaitrą, užverdame. Uždengiame ir palaikome 2-3 minutes. Paskui sudedame serbentų želė ir ištirpiname. Puodą su vyšniomis laikome šalt..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiška Visų Šventųjų duona (Pan de muerto)

Miltus suberkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles ir 1 arb. š. cukraus. Įpilkite 50 ml šilto vandens ir sumaišykite. Uždengtą pastatykite šiltai 15-20 min. Išlydykite sviestą. Kai tik mielės iškils, sudėkite šiltą, bet nekarštą sviest..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotinis su obuoliais ir persikais

Tešlai miltus išsijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti druską ir supilti aliejų. Iš lėto supilti 250 ml drungno vandens. Pilant tešlą maišyti mediniu šaukštu. Kai viskas bus sudėta, tešlą gerai išminkyti rankomis. Suvynioti į plėvelę ir ma..

Recepto vertinimas: 0

Slyvų vyniotinis su lazdyno riešutais

125 ml vandens pašildyti, kad būtų drungnas. Iš miltų, kiaušinio, aliejaus, druskos bei vandens suminkyti vientisą tešlą ir mušti ant lentos tol, kol ji taps vientisa ir blizganti. Mažiausiai 2 val. palaikyti įvyniotą į polietileninę plėvelę. Tešlą padalyti į dvi lygias dalis i..

Recepto vertinimas: 0

AVOKADO SRIUBA

Avokadas nuplauti, aplupti ir isimti kauliukus. Citrina nuplikyti verdanciu vandeniu, nuvarvinti. Kelis citrinos griezinelius atpjauti ir palikti papuosimui, o is likusios dalies isspausti sultis ir supilti ant avokadu. Avokada sutrinti i kose. Sumaisyti su grietine, o paskui su saltu darzoviu sulti..

Recepto vertinimas: 0

Vyšnių sriuba su virtinukais

Is puses vysniu isimame kauliukus. Likusias vysnias ir kauliukus sumaigome, sumaisome su cukrumi, sudedame i verdanti vandeni, paverdame 10 min. Is miltu, kiausiniu, trupucio vandens ir druskos paruosiame tesla, ja iskociojame, isspaudziame rutuliukus. I virtinuku vidu dedame po vysnia, uzspaudziame..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos trešnės

Viena stikline tresniu lapu supjaustyti juostelemis, uzpilti 300 ml karsto vandens ir 2-3 min. virti uzdengtame inde. Po to palikti pastoveti 2-3 vai. siltoje vietoje. Tuomet nukosti. Paruostas tresnes, isemus kauliukus, sudeti i stiklaini, apibarstyti cukrumi ir uzpilti parugstinta vysniu lapu trau..

Recepto vertinimas: 0

Trešnės savo sultyse be cukraus

Tresnes nuplauti, isimti kauliukus, labai talpiai (truputi paslegiant) sudeti i paruostus stiklainius ir pasterizuoti 85 C temperaturoje 0,5 I talpos stiklainius 25 min., 11-30 min. Jei stiklainiai buvo prideti nepakankamai talpiai ir po kaitinimo tresniu turis gerokai sumazejo, stiklainio turini ga..

Recepto vertinimas: 0

Geltonos trešnės su juodaisiais serbentais

Uogas gerai nuplauti. Is tresniu isimti kauliukus. Paruostas uogas talpiai sudeti i stiklainius. Tuomet uzpilti karstu sirupu ir kaitinti verdanciame vandenyje: 0,5 l talpos stiklainius 15-20 min., 1 l - 20-25 min., 3 l - 45 min. Iskaitintus sandariai uzdaryti metaliniais dangteliais...

Recepto vertinimas: 0

Vaisių salotos (su jogurtu)

Vaisius nuplauname, nulupame, is vynuogiu isimame kauliukus ir nulupame skurele taip pat ir is obuoliu. Viska supjaustome ir sudedame i dubeni tada uzpilame jogurto (kokio tik nori skonio). Isidedame i lekstele, ledaine. Stai ir viskas. SKANAUS!!!! (Karolina)..

Recepto vertinimas: 4

Kečupe marinuoti šonkauliukai

Kiaulienos šonkaulius supjaustome gabalėliais po 3-4 kauliukus. Juos įtriname druska, susmulkintais česnakais ir pipirais. Paliekame 1 vai. Tuomet aptepame kečupu ir palaikome per naktį šaltoje vietoje.Šonkaulius kepame aliejumi pateptoje skardoje 220° C temperatūros orkaitėje. Baigiant k..

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: kauliukus