Meksikietiška Visų Šventųjų duona (Pan de muerto)

Ingridientai:
600 g miltų;
25 g mielių;
100 g cukraus;
100 g sviesto;
5 kiaušiniai;
1 arb. š. maltų anyžių;
Ant peilio galo tarkuoto muskato riešuto;
2 valg. š. apelsinų esencijos;
1 valg. š. tarkuotos apelsino žievelės;
Ant peilio galo druskos;
Riebalų skardai ištepti.

Duonai aptepti:

1 kiaušinis;
50 g cukraus.
Gaminimas
Miltus suberkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles ir 1 arb. š. cukraus. Įpilkite 50 ml šilto vandens ir sumaišykite. Uždengtą pastatykite šiltai 15-20 min. Išlydykite sviestą. Kai tik mielės iškils, sudėkite šiltą, bet nekarštą sviestą, cukrų, kiaušinius, anyžius, tarkuoto muskato riešuto, apelsinų esencijos, apelsinų žievelę, įberkite druskos. Iš visko išminkykite vientisą tešlą. Uždengę pastatykite šiltai 1-2 val., kol ji maždaug dvigubai pakils.

Orkaitę įkaitinkite iki 180-190°C temperatūros. Skardą ištepkite riebalais. Tešlą padalykite į dvi dalis (vieną kiek mažesnę). Iš didesniosios suformuokite duonos kepalą. Mažesniąją padalykite vėl į dvi dalis. Iš vienos dalies suformuokite kamuoliuką, o iš kitos ilgoką volelį. Jį padalykite į gabaliukus ir iš jų suformuokite „kauliukus“. Kepaliuką padėkite ant skardos. Kiaušinį išplakite ir juo aptepkite tešlą. Tešlos kamuoliuką uždėkite ant kepaliuko vidurio, o „kauliukus“ prilipdykite prie šonų ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Apibarstykite cukrumi ir kepkite orkaitėje apie 45-60 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!