Abrikosų varškė
Sudėtingumas: 1
Ingridientai:
250 g šviežių abrikosų
100 ml vandens
vienos citrinos sultys
vienos citrinos susmulkintos žievelės
300 ml smulkaus cukraus
2 kiaušiniai
50 g sviesto
Gaminimas:
Nuplaukite abrikosus. Įpilkite į puodą 100 ml vandens, sudėkite abrikosus ir virkite, kol jie suminkštės. Nulupkite žievę ir išimkite kauliukus, tada sutrinkite arba sugrūskite per sietelį.
Suberkite cukrų, sudėkite citrinos žieveles, supilkite citrinų sultis ir įmuškite kiaušinius. Gerai išmaišykite. Supilkite gautą masę į puodą ir nuolat maišykite, kol mišinys sutirštės. Nuimkite puodą nuo viryklės ir įdėkite sviesto. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaldytuve. Tinka vartoti 3-4 savaites.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!