Virtinukai su vaisių įdaru


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
Tešlai:
50 g miltų,
20 g pieno,
0,5 kiaušinio,
5 g sviesto,
5 g cukraus,
1 g druskos.
Įdarui:
110 g obuolių,
100 g vyšnių be kauliukų,
30 g grietinės,
30 g cukraus.
Gaminimas:
Miltai išsijokite ant stalo, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite vandenį ir išmaišytą kiaušinį. Viską gerai išminkykite iki vientisos masės. Tešlą palaikykite 20 – 30 minučių.
Obuolius nulupkite, supjaustykite smulkiais gabalėliais, užpilkite cukrumi ir pavirinkite kol suminkštės, ataušinkite. Jei įdarui naudosite vyšnias, jas nuplaukite išimkite kauliukus, užpilkite cukrumi.
Tešlą iškočiokite 1 – 1,5 mm storio, išpjaukite 4 cm skersmens apskritimus ar kvadratėlius. Per vidurį dėliokite įdaro, kraštus užlenkite ir gerai suspauskite.
Virtinukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite kol virtinukai iškylą į vandens paviršių ir dar porą minučių, tada nugriebkite kiaurasamčiu.
Patiekdami apipilkite grietine, pabarstykite cukrumi. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!