23 rezultatų ieškant "sviestas"
Žemaitiškas kastinys Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 1/2 l grietinės 1 šaukšt. sviesto 1/2 arb.šaukšt. kmynų ar kitų prieskonių druskos Gaminimas: Žemaitiškas kastinys - lengvas valgis iš grietinės bei sviesto su prieskoniais. Valgytas dažniausiai pasninkų..
Recepto vertinimas:
Kiaulienos filė su garstyčių padažu svogūnais ir grybais
Kiaulienos filė su garstyčių padažu svogūnais ir grybais Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 500 g kiaulienos filė 8 askaloniniai česnakai 200 g pievagrybių sviestas arba margarinas druska, pipirai 2 valgomieji šaukštai dijon garstyčių 1 valgomasis šaukštas cukraus 200 ml grietinėlės 2 a..
Recepto vertinimas:
Jūrų velnias Sudėtingumas: 4 Ingridientai: Jūros velnias Sviestas Aliejus virimui (neutralus) Miltai Pakepintos sezamo sėklos Sezamo aliejus ½ stiklinės balto vyno ½ citrinos kmynai druska salotos pomidorai Gaminimas: Supjaustyti jūros velnio filė smulkiais apie 1,5 cm pločio apskri..
Recepto vertinimas:
Bulvių, griežčių ir pupelių troškinys
Bulvių, griežčių ir pupelių troškinys Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 5 – 6 bulvės, 1 vidutinio didumo griežtis, 1 stiklinė išmirkytų pupelių, 1 svogūnas, sviestas, grietinė, druska. Gaminimas: Į troškinimo puodą sudėkite supjaustytas daržoves, susmulkintą svogūną ir, įpy..
Recepto vertinimas:
Ryžiai su vėžiais Sudėtingumas: 4 Ingridientai: 30 vėžių, sviestas, krapai, 1,5 stiklinės ryžių, miltai. Gaminimas: Vėžius išvirkite pasūdytame vandenyje su krapais, nuvalykite jų kakliukus ir didžiąsias kojas. Nugarinę mėsą padžiovinę sugrūskite, patroškinkite su 3 šauk�..
Recepto vertinimas:
Ryžiai su parmezanu Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 4 stiklinės buljono, 1,5 stiklinės ryžių, sviestas, pomidorų tyrė, parmezanas. Gaminimas: Ryžius nuplaukite, nusausinkite ir patroškinkite su 1,5 šaukšto sviesto. Kai ryžiai paraus, tada po truputį pilkite buljoną, išmaišykite, už..
Recepto vertinimas:
Ryžių kotletai Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1,5 stiklinės ryžių, pienas, sviestas, 2 kiaušiniai, miltai, aliejus, sausainiai, grybų padažas. Gaminimas: Ryžius gerai išplaukite šaltu vandeniu, dėkite į verdantį vandenį. Užvirinę vieną kartą, nusunkite per koštuvą ir perpilki..
Recepto vertinimas:
Ryžių kotletai su šokoladiniu padažu
Ryžių kotletai su šokoladiniu padažu Sudėtingumas: 4 Ingridientai: 1,5 stiklinės ryžių, pienas, sviestas, kiaušiniai, miltai, aliejus, sausainiai, cukrus, vanilė, šokoladas. Gaminimas: Ryžius gerai išplaukite šaltu vandeniu, dėkite į verdantį vandenį. Užvirinę vieną kartą, n..
Recepto vertinimas:
Tiršta ryžių košė su pienu Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1,3 stiklinės ryžių, pienas, sviestas, uogienė, vaisių sirupas. Gaminimas: Ryžius gerai išplaukite šaltu vandeniu, dėkite į verdantį vandenį. Užvirinę vieną kartą, nusunkite per koštuvą ir perpilkite šaltu vandeniu...
Recepto vertinimas:
Silkių sviestas Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 750 g sviesto, 250 g silkių, 1 stiklinė pieno, 30 g garstyčių. Gaminimas: Silkę mirkykite piene 7 valandas. Po to išimkite kaulus, sutrinkite žuvį. Sviestą išsukite, kad suminkštėtų, sudėkite trintą žuvį, garstyčias ir labai gerai i..
Recepto vertinimas:
Grybų sviestas Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 100 g sviesto, 3 šaukštai kapotų troškintų grybų, 3 šaukštai trintų svogūnų, druskos. Gaminimas: Sviestą išsukti iki purumo. Grybus patroškinti savo sultyse, kol grybai nusausės. Įdėti sutrintus svogūnus ir išmaišyti. Gautą masę ..
Recepto vertinimas:
Salotos "Mimoza"Ingridientai: 10 kietai išvirtu kiaušinių, 1 svogūnas, 1-2 indeliai konservuotos žuvies savo sultyse arba aliejuje,gali būti tunas fermentinis suris, sviestas didesnis indelis majonezo. Atskirti kiaušinio baltymą nuo trynio, baltymą sutarkuoti smulkia t..
Recepto vertinimas:
Viščiukas tanduri greituoju būdu
Viščiukas tanduri greituoju būdu Sudėtingumas: 4 Ingridientai: 2 asmenims reikės 1.500gr vištos galūnių (šlauneles, blauzdeles, sparneliai - kas ką mėgstat). 2.1 citrina nedidele. 3.125ml natūralaus jogurto. 4.4 skilteles česnako. išspaustos 5.2 šaukšteliai su kaupu tanduri pastos...
Recepto vertinimas:
Kakavinis kolos pyragas Sudėtingumas: 4 Ingridientai: 1.2 stiklinės miltų, 2.1,5 stilinės zefyrų, 3.1 stiklinė cukraus, 4.1 stiklinė sviesto, 5.2 arbatiniai šaukšteliai kakavos, 6.1 stiklinė kolos, 7.0,5 stiklinės rūgpienio, 8.2 išplakti kiaušiniai, 9.1 šaukštelis sodos. Glaistui: 1..
Recepto vertinimas:
Šokoladiniai sumuštiniai Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 2 riekės ragaišio, baltos duonos arba sausainių; 40g. šokoladino sviesto (arba 35g. sviesto, 1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros, kakavos), 1-2 arbat. šaukšteliai pieno, 2 obuolių griežinėliai iš kompoto, 1 arbat.šaukštelis s..
Recepto vertinimas:
Cepelinai Ingridientai: 4 kg bulvių 1 kg kiaulienos faršo 2 svogūnai 200 g rūkytų lašinukų ar šoninės grietinės pipirų druskos Gaminimas Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sut..
Recepto vertinimas:
Didžkukuliai, cepelinai Ingridientai: 7 - 8 žalios bulvės, 2 - 3 virtos bulvės, druskos Gaminimas Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pien..
Recepto vertinimas:
Tortas „Napoleonas"Ingridientai:700g miltų, 1/2kg sviesto (galima perpus su margarinu), 1 kiaušinis, 4 šaukštai grietinės, 5g druskos. Virtam vaniliniam kremui: 1/2kg sviesto, 120g miltų, 350g cukraus, 1 stiklinė pieno, 2 tryniai, 1 pakelis vanilinio cukraus (kai kurios šeim..
Recepto vertinimas:
Kaimiškas tortasIngridientai:Pusiau sluoksniuotai tešlai: 900 g miltų, 500 g sviesto, 200 g grietinės, druskos. Sviestiniam vaisiniam kremui: 50O g sviesto, 200 g serbentų, spanguolių uogienės arba drebučių, 1 nepilnas indelis kondensuoto pieno (300 g), 1 citrinos sultys ir žieve..
Recepto vertinimas:
Lazanija su pievagrybiais ir Bechamel padažu (foto)
Lazanija su pievagrybiais ir Bechamel padažu (foto)Ingridientai:4 asmenims: Pusė pakelio lazanijos lakštų (250 g.), 200 g parmezano sūrio; 1 svogūnas, 1 didelė morka, skiltelė česnako, 300 g jautienos faršo, 200 g pievagrybių, 0,5 stiklinės balto vyno, 0,5 stiklinės vandens, 3 ..
Recepto vertinimas:
Plikyti pyragaičiai su vaniliniu sviestiniu kremu
Plikyti pyragaičiai su vaniliniu sviestiniu kremuIngridientai:Apie 10 pyragaičių: Plikytiems pyragaičiams: 100 g sviesto; Žiupsnelis druskos; 150 g miltų; 4-5 kiaušiniai; Cukraus pudros pabarstyti. Sviestiniam kremui: 250 ml pieno; 1 pak. vanilinio pudingo miltelių; 1 vanilės lazdelė; ..
Recepto vertinimas:
DILGĖLIŲ SVIESTASIngridientai:***GaminimasParuoštus, susmulkintus dilgėlių lapus (arba miltelius) sumaišyti su sviestu. Tepti ant duonos, apibarstyti žalumynais ir uždėti ridikėlių, pomidorų skiltelių...
Recepto vertinimas:
Obuoliniai sausainiukaiIngridientai:2 dideli obuoliaipakelis sviesto2 šaukštai grietinėsmiltų tiek, kad galima būtų tešla kočioti1 kiaušinispora šaukštų cukrausžiupsnelis druskostruputį cinamono (galima ir be jo)cukraus pudraGaminimasObuolius reikia nuvalyti t.y nulupti ir išimti sėk..
Recepto vertinimas: