Plikyti pyragaičiai su vaniliniu sviestiniu kremu

Ingridientai:
Apie 10 pyragaičių:

Plikytiems pyragaičiams:

100 g sviesto;
Žiupsnelis druskos;
150 g miltų;
4-5 kiaušiniai;
Cukraus pudros pabarstyti.

Sviestiniam kremui:

250 ml pieno;
1 pak. vanilinio pudingo miltelių;
1 vanilės lazdelė;
2 valg. š. cukraus;
250 g minkšto sviesto;
50 g cukraus pudros.
Gaminimas
250 ml vandens užvirinti su sviestu bei druska. Sviestas turi ištirpti. Suberti miltus ir maišyti, kol susiformuos tešlos gniužulas. Tešlą kaitinti, kol ant puodo dugno susidarys baltų apnašų sluoksnis. Tuomet sudėti į dubenėlį. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinius po vieną įmaišyti į tešlą. Išsukti elektriniu maišikliu. Tešlą turi blizgėti ir sunkiai varvėti nuo maišiklio antgalių.

Tešlą sudėti į konditerinį švirkštą su žvaigždutės formos antgaliu. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Ant jo išspausti graikinio riešuto dydžio rutuliukus (apie 10). Tarp jų palikti nemažus tarpus. Pyragaičius kepti orkaitėje 30-40 min. Ataušinti.

Iš sviestiniam kremui skirto pieno nusemti 6 šaukštus ir sumaišyti su pudingo milteliais. Vanilės lazdelę perpjauti išilgai ir susmulkinti šerdį. Viską (tiek pačią vanilės lazdelę, tiek jos šerdį) sudėti į pieną ir jį iš lėto užvirinti. Vanilės lazdelę išimti. Suberti cukrų ir supilti ištirpintus vanilinio pudingo miltelius. Nuolat maišant dar kartą trumpai užvirti. Pudingą supilti į dubenėlį ir ataušinti.

Sviestą iki purumo išsukti su persijota cukraus pudra. Po šaukštą įmaišyti pudingą. Sviestas ir pudingas turi būti vienodos temperatūros, nes kitu atveju masėje gali susidaryti gumulėliai. Masę dėti į konditerinį švirkštą su plonu antgaliu ir išspausti į pyragaičių vidų. Plikytus pyragaičius apibarstyti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!