Didžkukuliai, cepelinai
Ingridientai:
7 - 8 žalios bulvės,
2 - 3 virtos bulvės,
druskos
Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pieno arba vandens. Virtos bulvės sumalamos mėsmale. Virtos, žalios bulvės ir užplikytas krakmolas sumaišoma, pasūdomą ir gerai išminkoma. Daromi nestori blyneliai, į vidų dedamas įdaras, kraštai užspaudžiami, vilgant rankas vandeniu, ir dedama j verdantį pasūdytą vandenį. Verdama 20 - 25 minutes.
Pastabos
Valgoma su spirgučiais arba tirpintu sviestu ir grietine. Didžkukuliai ruošiami su įvairiais įdarais:
Varškės įdaras
300 gramų varškės sūrio,
kiaušinis,
šaukštas grietinės,
20 gramų lašinių,
20 gramų sviesto,
0,5 šaukštelio peletrūno ar mėtų, druskos
Sūris sumalamas mėsmale, lašinukai paspirginami, sudedamas sviestas, grietinė, kiaušinis, peletrūnas ar mėtos, pasūdomą. Viskas gerai sumaišoma. Su varškės įdaru didžkukuliai valgomi su sviestu, grietine, spirgučiais, kefyru.
Grybų įdaras
50 gramų džiovintų ar 0,5 litro sūdytų grybų,
2 svogūnai,
100 gramų rūkytų lašinių,
2 šaukštai pyrago džiūvėsėlių,
kiaušinis,
druskos
Džiovinti grybai 1 — 2 val. pamirkomi. Po to tame pačiame vandenyje išverčiami. Jei grybai sūdyti, tai jie numirkomi ir išverdami. Lašinukai su grybais sumalami mėsmale, sudedami susmulkinti pakepinti svogūnai, kiaušinis, pyrago džiūvėsėliai. Viskas gerai sumaišoma. Valgoma su spirgintais lašinukais arba grietine.
Daržovių įdaras
2 morkos,
2 kopūsto lapai,
petražolės šaknis,
0,5 saliero,
2 svogūnai,
kiaušinis,
šaukštas pyrago džiūvėsėlių,
25 gramai sviesto,
šaukštas grietinės,
druskos
Daržovės išverčiamos, atvėsusios sumalamos mėsmale, įmušamas kiaušinis, suberiami pyrago džiūvėsėliai, sudedamas sviestas, supilama grietine, pasūdomą. Viskas sumaišoma.
Jautienos įdaras
300 gramų jautienos,
100 gramų varškės,
šaukštas grietinės,
mairūno ar maltų pipirų, druskos
Jautiena ir varškė sumalama mėsmale, supilama grietinė, įberiama mairūno, druskos. Viskas sumaišoma. Vietoj varškės galima dėti 2 virtas bulves. Valgoma su sviestu arba grietine.
Daugiau apie cepelinus
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!