Žemaitiškas kastinys
Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 1
Ingridientai:
1/2 l grietinės
1 šaukšt. sviesto
1/2 arb.šaukšt. kmynų ar kitų prieskonių druskos
Gaminimas:
Žemaitiškas kastinys - lengvas valgis iš grietinės bei sviesto su prieskoniais. Valgytas dažniausiai pasninkų ir talkų dienomis su karštomis bulvėmis ar duona.
Į molinį dubenį sudedamas sviestas, šaukštas grietinės ir, įstačius į karštą vandenį, sukama mediniu šaukštu. Kiek pasukus (kol dar neišsiskiria pasukos), vėl dedamas šaukštas grietinės ir sukama, kol baigsis visa grietinė. Kai pradeda tirštėti, pasūdoma, suberiami nuplauti ir nusausinti kmynai, išmaišoma.
Tinka vartoti su: Valgomas su karštomis bulvėmis, virtomis su lupenomis.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!