24 rezultatų ieškant "sirupas"
Tiršta ryžių košė su pienu Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1,3 stiklinės ryžių, pienas, sviestas, uogienė, vaisių sirupas. Gaminimas: Ryžius gerai išplaukite šaltu vandeniu, dėkite į verdantį vandenį. Užvirinę vieną kartą, nusunkite per koštuvą ir perpilkite šaltu vandeniu...
Recepto vertinimas:
Vaisių salotos Sudėtingumas: 1 Ingridientai: 2 obuoliai, 2 kriaušės, 200 g slyvų, 2 šaukštai varškės, 4 šaukštai pieno, 1 šaukštas sirupo, 1 šaukštas cukraus. Gaminimas: Varškė, pienas, cukrus ir sirupas ištrinami, kol gaunama vienalytė masė. Obuoliai ir kriaušės supjaustomi...
Recepto vertinimas:
Marinuotos paprikos Sudėtingumas: 3 Ingridientai: ½ raudonosios paprikos ½ geltonosios paprikos ½ žaliosios paprikos 2 šaukšteliai alyvų aliejaus 2 šaukštai cukraus 3 šaukštai obuolių acto Druska, pipirai Gaminimas: Paprikos supjaustomos 1x1 cm kubeliais. Alyvų aliejus pakaitin..
Recepto vertinimas:
Sultyse marinuoti tuno kepsneliai
Sultyse marinuoti tuno kepsneliai Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 4 tuno kepsneliai Marinatui: 1 šaukštas sojos [padažo] 2 šaukštai vaisių sulčių 1 šaukštas augalinio aliejaus 15 g. Cukraus ½ šaukštelis pipirų Daržovės: 2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės 1 raudonasis svog�..
Recepto vertinimas:
Pistacijų triufeliai Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1/3 stiklinės išgliaudytų pistacijos riešutų pusė stiklinės cukraus 1/4 stiklinės vandens 45g nesūdyto sviesto 250g trupinto tamsiojo šokolado 1/3 stiklinės grietinėlės 2 šaukšteliai brendžio arba konjako 1/3 stiklinės sijotų ..
Recepto vertinimas:
Serbiška manų kruopų chalva Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 1.50 g riešutų branduolių, 2.1 stiklinė manų kruopų, 3.400 g cukraus, 4.3 stiklinės vandens, 5.150 g sviesto. Gaminimas: Sumalti riešutai sumaišomi su manų kruopomis ir puode, nuolat maišant, paskrudinami. Kitame puode užvir..
Recepto vertinimas:
Zefyrai Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1.3,5 stiklinės cukraus; 2.0,5 stiklinės vandens; cukraus sirupui; 3.0,5 stiklinės vandens želatinai; 4.2 šaukštai želatinos; 5.3 kiaušinio baltymai; 6.0,5 stiklinės cukraus pudros (apibarstymui); Gaminimas: Į šaldytą virintą vandenį supilti že..
Recepto vertinimas:
Obuoliai karamelės sirupe Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1.400 g. obuolių, 2.1 stiklinė cukraus, 3.30 g. maltų riešutų, 4.grietininių ledų, 5.0,5 citrinos. Gaminimas: Obuoliai nulupami, šaukštu išimamos sėklidės. Puode silpnai parausvinamas cukrus, įpilamos 2 stiklinės vandens..
Recepto vertinimas:
Obuoliai vanilės padaže Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1.500 g. obuolių, 2.0,5 litro vandens, 3.0,5 stiklinės cukraus, 4.4 šaukštai juodųjų serbentų drebučių, 5.vanilės. Padažui: 6.0,5 litro pieno, 7.1 šaukštas sviesto, 8.1 šaukštas bulvių krakmolo, 9.1 kiaušinis. Gaminimas: Vid..
Recepto vertinimas:
Arbata su "Ipekos" sirupu Sudėtingumas: 1 Ingridientai: Karštas vanduo,arbata, ipekos vaisių sirupas. Gaminimas: Užplikykite norimą kiekį arbatos, ir vietoj cukraus įpilkite Ipekos natūralių uogų sirupo. Gaunasi gan įdomus gėrimas. Kviečiu visus pamėginti !!! ..
Recepto vertinimas:
Erškėtuogių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 2 kilogramai erškėčio (erškėtrožės) uogų, 1 lašas vandens, 1kg cukraus Gaminimas: Uogos nuplaunamos, pašalinami koteliai bei lapų liekanos, uoga perpjaunama išilgai pusiau ir peiliuku iš vidaus i�..
Recepto vertinimas:
Juodųjų serbentų uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1kg juodųjų serbentų, 1kg cukraus, 2 stiklinės vandens. Gaminimas: Juodieji serbentai raškomi visiškai išsirpę. Uogos visiškai išsirpsta tik liepos antroje pusėje, tada jos ir raškomos uogienėms. N..
Recepto vertinimas:
Spanguolių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1kg spanguolių, 1kg cukraus, citrinų žievelių. Gaminimas: Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85—90° C) vandenį 2—3 min., kad suminkš..
Recepto vertinimas:
Šermukšnių uogienė Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1kgšermukšnių, 1kg cukraus, 3 stiklinės vandens. Gaminimas: Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų — pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušalt�..
Recepto vertinimas:
Virti obuoliai su uogieneIngridientai:4 obuoliai, 100 g cukraus, l/2l vandens, 100 g uogienės.Gaminimas Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas. Obuoliai nulupami, išpjaunami sėklalizdžiai (tik ką nulupti dedami į parūgštintą vandenį). Po to obuoliai sumetami į verdantį sirupą ir ..
Recepto vertinimas:
Duoninis tortasIngridientai:12 kiaušinių, 300g cukraus, 1 stiklinė juodos duonos džiūvėsėlių, 3 šaukštai grietinėlės, 40g bulvių krakmolo, 1 šaukštelis kakavos, 1 nubrauktas šaukštas maltų prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, pora grūdelių kardamono, keli kvepiantieji pipi..
Recepto vertinimas:
Kremas "Paukščių pienas" šventiniam stalui
Kremas "Paukščių pienas" šventiniam staluiIngridientai:280 g svieto, 230 g uogienės, 20 g želatinos, 160 g kiaušinių baltymų, 7 g citrinos rūgšties, 480 g cukraus, 140 g vandens, 300 g uogų.Gaminimas Želatina išbrinkinama ir ištirpinama. Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas. ..
Recepto vertinimas:
CUKRAUS SIRUPASIngridientai:800g cukraus600ml vandensGaminimasĮ indą suberti cukrų, supilti vandenį, išmaišyti ir virti. Kai užverda, nugraibyti putas, perkošti ir dar apie 10 minučių pavirti. Atšaldyti, supilti į buteliuką, sandariai ..
Recepto vertinimas:
UOGŲ SIRUPASIngridientai:30 uogų, 100 lapų, 750g vandens1kg cukraus1 šaukštas citrinos rūgštiesGaminimasUžvirinti vandenį, sudėti uogas ir lapus. Virti 7 minutes, nukelti nuo ugnies, nukošti, įdėti cukrų ir ištirpinti. Pavirt..
Recepto vertinimas:
Trešnių sirupasIngridientai:1 l trešnių sulčių, 800 g cukraus, 3 g citrinų rūgštiesGaminimasTrešnių sultis pakaitinti, ištirpinti jose cukrų ir citrinų rūgštį, užvirti, nugraibyti putas ir, išpilsčius..
Recepto vertinimas:
Mėlynių sirupasIngridientai:3 kg mėlynių, 1 l vandens, 1,5 kg cukrausGaminimasPerrinktas ir nuplautas mėlynes užpilti vandeniu virti 5-8 min. Tuomet išspausti sultis, suberti cukrų ir virti 5 min., kartkartėmis nugraibant putas. Karštą sirup..
Recepto vertinimas:
Svarainių sirupasIngridientai:1 kg paruoštų svarainių, 0,6-1 kg cukrausGaminimasIšvalytus svarainius supjaustyti plonais griežinėliais, sumaišyti su cukrumi ir sudėti į stiklainį. Laikyti kambario temperatūroje, kol ištirps cukrus. Cuk..
Recepto vertinimas:
Sedulų sirupasIngridientai:1 kg sedulų, 2 kg cukraus, 7-8 stiklinės vandensGaminimasPrinokusius vaisius nuplauti, nusausinti, sudėti į uogienėms virti skirtą dubenį ir maigyti medine mentele. Palikti parą stovėti. Po to atskirti sultis, pripilti vand..
Recepto vertinimas:
Baklava(pistacijų pyragas)Ingridientai:160 g (8) gabalus sluoksniuotos tešlos,350 g susmulkintu pistaciju riešutų,100 g sviesto,Sirupui:150 g cukraus,1 citrina,Apelsinmedzio žiedu aliejaus.Kiekis:4-6 žmonėmGaminimas1. Ištepti skardą sviestu. Sudeti 4 gabalus sluoksniuotos tešlos. Ištirpin..
Recepto vertinimas: