Juodųjų serbentų uogienė


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
1kg juodųjų serbentų, 1kg cukraus, 2 stiklinės vandens.
Gaminimas:
Juodieji serbentai raškomi visiškai išsirpę. Uogos visiškai išsirpsta tik liepos antroje pusėje, tada jos ir raškomos uogienėms. Nuraškytos uogos palaikomos 3 paras paskleistos nestoru sluoksniu vėsioje patalpoje. Tada nuplaunamos, nubraukiamos nuo kotelių ir, nukarpius taurėlapių liekanas, kiauraindyje palaikomos 2—3 min. 70—80° C temperatūros vandenyje, kad suminkštėtų odelė. Pro suminkštintą odelę cukrus lengviau patenka į uogas, ir jos išvirusios esti gražesnės. Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas. Į jį sudedamos paruoštos uogos ir užvirinama. Užvirusi uogienė tuoj nukeliama nuo ugnies, atvėsinama ir vėl užvirinama. Taip kartojama 3 kartus. Paskutinį kartą užvirinus, verdama iš lengvo, sukratant ir nugraibant putas, kol sirupas sutirštėja, o uogos pasidaro permatomos. Tada uogienė atšaldoma ir supilstoma į sterilius stiklainius, užsukama su kaitintais dangteliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!