Pistacijų triufeliai


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
1/3 stiklinės išgliaudytų pistacijos riešutų
pusė stiklinės cukraus
1/4 stiklinės vandens
45g nesūdyto sviesto
250g trupinto tamsiojo šokolado
1/3 stiklinės grietinėlės
2 šaukšteliai brendžio arba konjako
1/3 stiklinės sijotų kakavos miltelių
Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pistacijos riešutus suberkite į lėkštą skardą. Pakepinkite 5-10 minučių arba tol, kol riešutai kiek paskrus, ataušinkite. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų ir vandenį. Ant vidutinio karštumo viryklės kaitinkite ir maišykdami, kol cukrus ištrips. Užvirinkite ir, sumažinę viryklės karštumą, pamažu virkite 8-10 minučių arba tol, kol sirupas pasidarys geltonas. Nukelkite nuo viryklės ir suberkite riešutus. Masę išplikite į padėklą, ištiestą riebalais ištepta folija. Į vidutinio didumo karščiui atsaprų dubenį sudėkite sviestą ir kaitinkite, sviestas ir šokoladas ištirps ir masė pasidarys vientisa. Nukelkite nuo puodo ir truputį ataušinkite. Mediniu plaktuku mėsai išmušti sutrupinkite sustingusius triufelius ir suberkite į šokolado masę, kruopščiai išmaišykite. Uždenkite ir šaldykite 45 minutes arba tol, kol sukietės tiek, kad bus galima imti rankomis. Dabar iš susidariusios tešlos padarykite nedidelio didumo rutuliukus. Rutuliukus sudėkite į pergamentiniu popieriumi išklotą padėkla ir 15 minučių šaldykite. Apvoliokite sijotuose kakavos milteliuose ir duokite į stalą

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!