Svarainių sirupas
Ingridientai:1 kg paruoštų svarainių,
0,6-1 kg cukraus
Gaminimas
Išvalytus svarainius supjaustyti plonais griežinėliais, sumaišyti su cukrumi ir sudėti į stiklainį. Laikyti kambario temperatūroje, kol ištirps cukrus. Cukrui ištirpus laikyti vėsioje vietoje 5-6 paras. Kai cukraus dedama 1 kg, nukošus sirupą supilti į švarius butelius, sandariai užkimšti ir laikyti vėsioje vietoje. Dedant 600-700 g cukraus, sirupą reikia pasterizuoti 80-85° C temperatūroje 15-20 min.
Nepasterizuotas sirupas būna aromatingesnis.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Egle 2011-10-16 23:11:29
O,gal zinote kaip uzvakuoti svarainiu sultis,kad liktu daugiau vitaminu,nes nemazai svarainiu priskyniau ir planuoju isspausti sultis,bet nezinau kaip vakuoti,aciu:)
As 2011-10-04 14:01:17
Labai geras receptas, ne kaip kitose svetain?se! Darau visada taip ir labai d?iaugiuosi. Dedu 1kg/1kg ir nekaitinu, kad i?gelb??iau vitaminus!